top of page
  • Mascha

Ontmoet Green Trash - Uw partner in duurzame afvaloplossingen

Wij stellen u graag voor aan Green Trash BV, uw partner in duurzame afvaloplossingen. Een innovatief bedrijf onder leiding van Rutger en Marco.


Rutger is een echte bourgondiër en houdt van Formule 1, sportief bezig zijn en is vader van 2 dochters. Met zijn diploma voor horecamanagement op zak, is hij op 21 jarige leeftijd samen met een oud klasgenoot zijn eerste eigen onderneming begonnen. In 3 jaar tijd, hebben hij en zijn toenmalige compagnon mooie projecten afgerond en succesvolle innovaties op de markt gebracht in de reclame en het projectmanagement. Na deze 3 jaar, heeft zijn compagnon een wereldreis gemaakt, wat ervoor zorgde dat Rutger de ruimte had om na te denken over andere mogelijkheden.

Hij startte een wijnbedrijf

Na een aantal jaren, had hij het wijnbedrijf uitgebouwd tot een assortiment van 300 soorten wijn uit meer dan 20 landen. Hij kocht aandelen in een kerstpakketten bedrijf, waarbij zij naast de wijnen van hun groothandel, ook vele geschenken en pakketten verkochten.


In 2008 kwam de volgende stap hij nam het prachtige wijnfort (Fort Jutphaas) in Nieuwegein over. Rutger verteld: “Dit rijksmonument was in zeer slechte staat en wij hebben hier veel geld in geïnvesteerd om het fort ‘enigszins bewoonbaar’ te kunnen maken. Met circa 600m2 aan wijnkelders verzorgden wij daar veel wijnproeverijen en kleinschalige evenementen. Helaas gingen de kosten voor de baten uit.” Omdat hij zijn hoofd net boven water kon houden, is hij op zoek gegaan naar een investeerder die de toekomst van het fort kon garanderen.


Het was rond deze tijd dat Rutger met goede vriend en huidig compagnon Marco sprak over Marco zijn vakantie in Italië, waar Marco erg enthousiast was geraakt over een mooie afvalinnovatie. Hij wilde hen in Nederland vertegenwoordigen, maar hij twijfelde nog aan de risico’s van het zelfstandig ondernemen. Na een aantal biertjes en goede gesprekken, hebben Rutger en Marco besloten om dit samen te doen. Zo gezegd zo gedaan. In Italië hebben ze met de producent gesproken en hebben zij direct de verkooprechten voor deze afvalinnovatie voor de Benelux afgedwongen en een aantal machines ingekocht. Bij terugkomst zijn ze direct Green Trash BV gestart.

Hun eerste klant was niemand minder dan de KLM

Nu vragen jullie je natuurlijk af, wie is Marco. Marco is vader van 4 kinderen, houd van voetbal en net als Rutger van Formule 1. Daarnaast is hij regelmatig op de tennisbaan te vinden. Na diverse banen te hebben gehad in de financiële wereld, is hij sinds 2014 met Rutger eigenaar van Green Trash. Met zijn financiële achtergrond en het ondernemerschap van Rutger zijn ze een perfecte combinatie.


Naast het opzetten van Green Trash, werkte Marco in de verzekeringswereld en Rutger bij zijn vader in het bedrijf. Op deze manier konden ze de kosten laag houden (les uit eerdere jaren van ondernemen) en konden ze Green Trash rustig opstarten zonder al te veel risico’s te dragen. Het rustig opbouwen begon direct met bekende namen.

Green Trash - Uw partner in duurzame afvaloplossingen.
Green Trash - Plaatsing Eindhoven Airport

Hun eerste klant was niemand minder dan de KLM, zij zochten een oplossing voor al hun PET en TetraPack afval wat vrijkomt uit de vloot, zo verteld Rutger: “Onze afvalreductiemachine Superlizzy bleek daar een ideale oplossing voor te zijn, want naast 90% volumereductie, is de machine ook geschikt om het vloeibare deel te scheiden van het vaste afval. Iets waar KLM echt van kon profiteren. Na inzet van slechts 6 van de machines ging hun PET en Tetrapack volume van 4 zeecontainers in de week naar circa 1/4 zeecontainer aan volume in de week. In de tussentijd gingen wij met onze testmachines de markt op en hebben wij succesvolle tests gehouden bij o.a. KFC en Burger King. Die laatste heeft vrij snel besloten om tot aanschaf over te gaan voor diverse vestigingen. Zo staan wij o.a. ook met onze afvalreductiemachines bij de Burger King vestiging op Schiphol Plaza. Dit is de grootste fastfood locatie van Europa met 1,3 miljoen betalende klanten per jaar. Voordat wij onze machines daar konden plaatsen, had deze Burger King vestiging maar liefst 400 afvalzakken per dag! Met inzet van 6 van onze machines, zijn ze nu teruggegaan naar circa 40 zakken per dag. Niet alleen de fastfoodwereld heeft interesse in onze producten. Ook de kantoormarkt kreeg interesse wat resulteerde in wederom een hele mooie nieuwe klant. Het beursgenoteerde ASML te Veldhoven had behoefte om in hun bedrijfsrestaurant, waar duizenden medewerkers per dag lunchen, het afvalvolume te reduceren. Inmiddels is ASML een zeer goede klant geworden en kunnen wij daar jaarlijks nieuwe machines leveren dankzij hun enorme groei. Zo bouwden wij steeds meer op en daarom hebben wij vanaf maart 2020 besloten om 100% van onze tijd aan Green Trash te besteden.” Je voelt hem al aankomen, niet de meest ideale timing. De corona periode resulteerde in sluiting van alle horeca klanten, bedrijfsrestaurants en nagenoeg alle locaties waar Green Trash machines had geïnstalleerd. Zo verteld Rutger: “Van een bloeiend bedrijf in 2019, kregen wij in 2020 en 2021 te maken met projecten die lange tijd on-hold bleven staan en was het vechten voor de handel. Maar wij hebben deze periode kunnen doorstaan. Deze periode gaf ons ook de tijd om nieuwe ideeën te ontplooien en ons assortiment verder te ontwikkelen. In 2021 kregen wij het verzoek van een Nederlandse producent van slimme afvalsystemen of wij hun assortiment op basis van exclusiviteit aan de Nederlandse B2B markt wilde gaan aanbieden. Zo konden ze zich zelf meer gaan richten op export. Door onze contacten in de Nederlandse B2B markt was dit een win-win voor beide bedrijven. Inmiddels is deze samenwerking zeer succesvol. Met de Mr. Fill zelf persende afvalbakken met zonnepaneel hebben wij inmiddels al mooie projecten afgerond bij o.a. Eindhoven Airport, Dierenpark Amersfoort en McDonald’s en groeien wij hiermee door.”


Green Trash wil in de toekomst een totaaloplossing aanbieden en een revolutie bereiken in de recyclingketen. Dit willen ze doen door het creëren van systematische oplossing die volledig afvalbeheer automatiseert en het volume significant zal reduceren. Met als doel een duurzame en schone wereld met een gezonde toekomst voor de volgende generaties.


Huren bij E4U Waarom is Green Trash gevestigd in E4U Woerden? Voordat wij naar E4U in Woerden zijn verhuisd huurden wij bij onze transporteur G. Kuyf Logistics te Utrecht. Daar hadden wij naast een magazijn ook een klein kantoor. Wij kregen echter de behoefte om meer algemene zitjes en vergaderfaciliteiten, te hebben in een meer creatieve omgeving. E4U Woerden gaf ons direct een welkom gevoel en de sfeer van de inrichting in het pand en de faciliteiten heeft ons doen besluiten om te verhuizen. Onze Internationale transporten komen nog steeds binnen bij onze transporteur op het oude adres en wij hebben daarnaast een klein magazijn op de begane grond bij E4U Woerden, waar wij wat onderdelen en reservemachines hebben staan. Ook restaurant Napkins op de begaande grond vinden wij heel fijn om zo nu en dan te bezoeken en de mogelijkheid te hebben om even te relaxen onder het genot van een goede lunch!


TIP van de ondernemers.

Hebben jullie nog een tip voor onze E4U’ers? De tip die Rutger en Marco mee willen geven aan (toekomstige) ondernemers is: Schoenmaker blijf bij je leest! Houd focus en neem niet teveel hooi op je vork door alles maar aan te pakken. Maak vooral ook tijd voor de leuke dingen in het leven en blijf realistisch met beide benen op de grond staan. Want succes kan je ook zo weer kwijtraken.


Zoekvraag Met wie komen jullie graag nog in contact? Green Trash komt graag in contact met facilitair verantwoordelijke personen binnen bedrijven met meer dan 250 medewerkers die hun afvalbeheer willen optimaliseren. Eigenaren/franchisenemers van (fast)food ketens, vastgoedbedrijven/beheerders van bijv. openbare locaties, winkelcentra etc. en duurzame adviesbureaus actief in de afvalbranche. Eigenlijk iedere locatie waar (consumenten-) afval wordt gedeponeerd zijn potentiële leads voor Green Trash met als criteria dat deze voldoende dagelijks afval hebben waardoor de investering in hun oplossingen interessant zijn.


Mocht je dus iemand kennen die interessant kan zijn voor Green Trash neem dan zeker contact met zeker even contact met ze op via onderstaande link.33 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page