top of page
  • Mascha

Data intelligence bedrijf Clever Republic groeide uit van zolderkamer naar meerdere kantoorruimtes: "Zonder kantoor, besta je eigenlijk niet"

Bijgewerkt op: 18 mrt.


Bij Clever Republic willen we organisaties helpen een sterke databasis op te bouwen en hun volledige potentieel te benutten.
Clever Republic

Met de groei van Clever Republic in de afgelopen jaren, groeide hun kantoorruimte bij Everywhere4U met hen mee. We spreken met eigenaar Koen Balm over de ontwikkeling die het bedrijf, kantoor en hijzelf als ondernemer de afgelopen jaren doormaakten. Het openen van het kantoor was hiervoor een sleutelmoment: "Een naam op je deur geeft je bestaansrecht", aldus Koen.


Samen met zijn compagnon Jeroen Suijker richtte Koen in 2020 Clever Republic op. "Jeroen en ik hadden allebei een passie voor data. Wanneer je aan de slag gaat met data is het belangrijk dat je weet wat de data betekent, voor wie de data bedoeld is, wie er verantwoordelijk is voor de data en bovenal dat de data moet kloppen." Inmiddels is Clever Republic uitgegroeid tot een bedrijf in data intelligence (in plaats van alleen 'governance'), omdat het om meer dan alleen het beheer van gegevens gaat, maar ook om de toepassing. "Bij de implementatie van het data intelligence programma van onze partner Colibra Zilver kijken we verder dan IT-techneuten zouden doen. Het gaat allemaal om communiceren."


"Als je geen kantoorpand hebt, besta je eigenlijk niet. Als je een sticker op de deur hebt staan, heb je bestaansrecht als bedrijf. Dat was voor ons ook echt een mijlpaal."


Bij Clever Republic willen we organisaties helpen een sterke databasis op te bouwen en hun volledige potentieel te benutten.
Koen Balm - Clever Republic

Je naam op de deur

Het hebben van een fysiek kantoor was voor Koen en zijn compagnon erg belangrijk. "Eigenlijk waren we twee zzp'ers op een zolderkamer. Dan merk je dat, ondanks dat je elke donderdagavond tijd vrij houdt voor directieoverleg via Teams of Zoom, je het korte schakelen mist", legt Koen uit. "Daarnaast hadden we al vroeg het idee om werknemers aan te nemen. Als je geen kantoorpand hebt, besta je eigenlijk niet. Als je een sticker op de deur hebt staan, heb je bestaansrecht als bedrijf. Dat was voor ons ook echt een mijlpaal."


Verschillende redenen gaven voor Koen en zijn compagnon de doorslag om voor E4U in Woerden te kiezen zoals de centrale locatie, de uitstraling, mogelijkheden tot uitbreiding en de inpandige horeca. "Als je hier binnenkomt, is de sfeer heel fijn. Het is fris en modern, tegelijk geeft het een warm gevoel. Ik houd ervan hoe de kantoren en algemene ruimtes zijn ingericht. Er is heel veel glas en veel licht, dat vind ik erg fijn. Deze uitstraling past goed bij ons", aldus Koen. "We zijn in februari 2021 gestart in een kleinere ruimte op de eerste verdieping. Zo zijn we begonnen: met twee bureaus en een losse tafel op de kopse kant.""Het voordeel aan E4U is dat we naast het uitbreiden van het kantoor op lange termijn, ook gemakkelijk voor een dag of dagdeel gebruik kunnen maken van andere ruimtes in het gebouw. Die voorzieningen zijn een van de redenen om voor E4U te kiezen."


Ruimte voor groei

Het kantoor van Clever Republic is meegegroeid. "Het team van Clever Republic zit één tot twee dagen bij de klant, verspreid over het hele land en soms in het buitenland. Maar vrijdag werken we allemaal op kantoor en zit het hier bijna helemaal vol", vertelt Koen over de kantoordagen. Mocht er op drukke dagen toch behoefte zijn aan extra ruimte, kan je binnen E4U gemakkelijk uitwijken naar een van de andere ruimtes. "Het voordeel aan E4U is dat we naast het uitbreiden van het kantoor op lange termijn, ook gemakkelijk voor een dag of dagdeel gebruik kunnen maken van andere ruimtes in het gebouw. Die voorzieningen zijn een van de redenen om voor E4U te kiezen."


Naast het bedrijf, heeft Koen zelf als ondernemer ook een ontwikkeling doorgemaakt. Hij deelt een les die hij zelf heeft geleerd van het ondernemen: "Ik heb geleerd dat je groot moet dromen, anders blijf je klein. Wat ik ook heb geleerd is dat ondernemen energie kost. Het gaat niet vanzelf. Ondertussen is dat ook juist het leuke. 'Groeipijn' kan je het noemen. Het hoort erbij, maar onderaan de streep is het super gaaf!"


Ben jij ook op zoek naar een professionele uitstraling voor je bedrijf en passende kantoorruimte? Ontdek de mogelijkheden om bij E4U te huren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor updates over onze groeiende community en nieuwe locaties.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page